הכנסו לרשימת התפוצה וקבלו עדכונים, מתכונים וטיפים!

דואר אלקטרוני
שם פרטי

חדש! מדור מתכוני בריאות – שילחו מתכון וקבלו ספר מתכונים במתנה!
הוסף אתר למועדפים

בשר

למידע מפורט

מזונות מן החי

איור-ודה אינה מטיפה לצמחונות מכיוון שהאיור-ודה היא מדע שניבנה על בסיס עקרונות רפואיים בלבד ללא השפעות של דת ותרבות, אפילו תכונות בשר הפרה מתוארות בטקסטים האיורוודיים כמסייע במספר בעיות. במצבים מסוימים מומלץ על אכילת בשר ובמצבים אחרים עדיף להימנע, בכל מקרה השיקול הוא רפואי ותלוי באבחנה ובהעדפותיו של האדם.

מהי הרפואה ההודית? שאלות נפוצות

בשר בקר

תכונות בשר הבקר

מתוק, כבד לעיכול, שומני, מחמם.

השפעת בשר הבקר על הדושות

מעלה פיטה ו קאפה, מוריד ואטה.

השפעת בשר הבקר על מערכות הגוף

בשר הבקר מומלץ במצבים מיוחדים של חולשה, ותת תזונה ומחלות ממושכות מסוג ואטה בהן העיכול והתיאבון מספיק חזקים לעכל את הבשר. בשר הבקר בעיקר טוב לרקמת השריר במצבים של הידלדלות השריר וירידה במשקל ומחזק את אש העיכול.

התוויות נגד לבשר הבקר

צריכה של בשר הבקר לאורך זמן אינה רצויה, בשר הבקר מעלה מאוד את יסוד קאפה ולכן יש להימנע מצריכתו בסכרת, מחלות לב, השמנת יתר כמו גם במחלות עור, סינוסיטיס ואסטמה.

עוף

תכונות העוף

מתוק, קל לעיכול, שומני, מחמם.

השפעת העוף על הדושות

מוריד את שלושת הדושות.

השפעת העוף על מערכות הגוף

העוף מחזק את הגוף בייחוד את רקמת השריר והרבייה. העוף מומלץ בעיקר לחיזוק הרקמות גם כאשר העיכול והתיאבון חלשים. ניתן לצרוך את העוף באופן קבוע בייחוד במחלות עיכול המחלישות את הגוף כגון קרוהן, קוליטיס, צליאק, שלשול כרוני וספיגה לקויה.

בשר עז

בשר העז נחשב לבשר הטוב ביותר באיור-ודה. לפי הטקסטים האיורוודיים רקמות העז הן הקרובות ביותר בתכונותיהן לרקמות גוף האדם.

תכונות בשר העז

מתוק, קל לעיכול, שומני, מקרר.

השפעת בשר העז הדושות

מוריד את שלושת הדושות.

השפעת בשר העז על מערכות הגוף

בשר העז מחזק את כל רקמות הגוף ומומלץ בעיקר לחיזוק הרקמות גם כאשר העיכול והתיאבון חלשים. ניתן לצרוך את בשר העז באופן קבוע בייחוד במחלות עיכול המחלישות את הגוף כגון קרוהן, קוליטיס, צליאק, שלשול כרוני וספיגה לקויה. בשר העז מומלץ במיוחד במחלות בדרכי בנשימה כגון אסטמה וסינוסיטיס.

בשר כבש

 תכונות בשר הכבש

מתוק, כבד לעיכול, שומני, מקרר.

השפעת בשר הכבש על הדושות

מעלה פיטה ו קאפה, מוריד ואטה.

השפעת בשר הכבש על מערכות הגוף

בשר הכבש מחזק כללי בעיקר את רקמת השריר.

התוויות נגד לבשר כבש

בשר הכבש מעלה קאפה באופן מיוחד וגורם לליחה רבה ולכן לא מומלץ לפי האיור-ודה בייחוד לסובלים מבעיות קאפה כגון סכרת, מחלות לב, השמנת יתר כמו גם במחלות עור, סינוסיטיס ואסטמה.

דגים

תכונות בשר הדגים

מתוק, כבד לעיכול, שומני, מקרר.

השפעת בשר הדגים על הדושות

מוריד פיטה ו ואטה, מעלה קאפה.

השפעת בשר הדגים על מערכות הגוף

בשר הדגים מחזק את הגוף ומגביר את אש העיכול.

התוויות נגד לבשר הדגים

בשר הדגים אינו מומלץ לסובלים מבעיות עור.

הנחיות לאכילת דגים

ההכנה המומלצת ביותר לבשר הדגים היא בתנור או על הגריל, הכנה זו מאזנת את תכונת העלאת הקאפה והגברת הליחה.

הכנת הדגים בשילוב עם מוצרי חלב כגון חלב, חמאה ושמנת מגבירה את השפעותיו השליליות של בשר הדגים.

ביצת עוף

תכונות הביצה

מתוק, כבד לעיכול, שומני, מקרר.

השפעת הביצה על הדושות

מוריד פיטה ו ואטה, מעלה קאפה.

השפעת הביצה על מערכות הגוף

הביצה מגבירה בייחוד את ספירת הזרע ואת החשק המיני. הביצה מחזקת במצבים של חולשה כתוצאה מירידה במשקל ומסייעת לריפוי פציעות. הביצה מומלצת מאוד לסובלים ממחלות ואטה כגון בעיות במערכת העצבים, מתחים נפשיים, נדודי שינה ואחרות.

התוויות נגד לביצה

הביצה מעלה קאפה ולכן לא מומלץ להרבות בצריכת ביצים לסובלים מבעיות קאפה כגון סכרת, מחלות לב, והשמנת יתר.

References:

  • Murthy Prof. K.R. Srikantha (trans.). Vagbhat's Astang Hrdayam Vol. 2-3, Chauwkhamba Orientalia: India, Varanasi, 2002.
  • Sharma, P.V. (trans.). Sushruta Samhita Vol. 2, Chauwkhamba Orientalia: India, Varanasi, 2000
 
מידע נוסף

 
Web www.ayurveda.org.il
התכנים באתר נועדו לספק אינפורמציה בלבד ואינם בגדר עיצה רפואית, חוות דעת מקצועית, או תחליף להתייעצות עם מומחה. נא לקרוא את תנאי השימוש באתר.

מי אנחנו | צור קשר | תנאי השימוש באתר | מפת האתר

© האתר הישראלי לרפואה הודית, כל הזכויות שמורות.