הכנסו לרשימת התפוצה וקבלו עדכונים, מתכונים וטיפים!

דואר אלקטרוני
שם פרטי

חדש! מדור מתכוני בריאות – שילחו מתכון וקבלו ספר מתכונים במתנה!
הוסף אתר למועדפים

חלב מוצרי חלב

מוצרי חלב

חלב פרה

תכונות החלב

מתוק, שומני, מקרר, כבד לעיכול.

השפעת חלב הפרה על הדושות

מוריד ואטה, ופיטה, מעלה קאפה.

השפעת חלב הפרה על מערכות הגוף

מאריך חיים, מחזק את כל הרקמות, מומלץ לחלשים, מרגיע, טוב למוח ולמערכת העצבים, מגביר את יצירת חלב אם, עוזר ביציאות חלקות, מקרר את רקמת הדם, מעלה חשק מיני, מגביר את אש העיכול.

התוויות נגד לחלב הפרה

לא מומלץ לסובלים מליחה ואסטמה, השמנת יתר, סכרת, מחלות עור, אלרגיות.

הנחיות לצריכת חלב הפרה

  • את החלב רצוי להרתיח פעם אחת (עליה אחת של קצף ואז הורדה מהאש), פעולה זו הופכת אותו קל עיכול. מספר הרתחות הורסות את תכונותיו.
  • שילוב של מזונות שונים עם החלב גורם לקלקולו בקיבה ולכן אין להכין אותו ואין לצרוך עם או בסמוך למזונות הבאים: בשרים,דגים, עדשים, ירקות ופירות חמוצים, מלח, שום, בצל, גזר, צנון ורוב הירקות.
  • את החלב ניתן לקחת בסמוך או יחד עם המזונות והתבלינים הבאים: סוכר, גהי (חמאה הודית מזוקקת), מזונות מתוקים, זנגביל, פלפל שחור, אורז.

מהי הרפואה ההודית? שאלות נפוצות

חלב עיזים

תכונות חלבהעיזים

מחמם, קל לעיכול.

השפעת חלב העיזים על הדושות

מוריד את שלושת הדושות.

השפעת חלב העיזים על מערכות הגוף

חלב העיזים מומלץ בעיקר לסובלים מבעיות בדרכי הנשימה. לטיפול בשחפת הוכחה השפעתו, החלב ובשר העיזים ניתנים לחולי שחפת בהודו כטיפול מסייע.

חלב כבשים

תכונות חלבהכבשים

מתוק, מקרר כבד לעיכול.

השפעת חלב הכבשים על הדושות

מעלה קאפה, מוריד פיטה וואטה.

השפעת חלב הכבשים על מערכות הגוף

חלב הכבשים הוא מחזק כללי ומעלה את רקמת השומן.

התוויות נגד לחלב הכבשים

לא מומלץ לסובלים מליחה ואסטמה, השמנת יתר, סכרת, מחלות עור, אלרגיות.

יוגורט

תכונות היוגורט

חמוץ, מתוק, מחמם, שומני, כבד לעיכול.

השפעת היוגורט על הדושות

מוריד ואטה, מעלה פיטה וקאפה.

השפעת היוגורט על מערכות הגוף

היוגורט מחזק את רקמת השומן, רקמת הדם ורקמת הרבייה ומוסיף לחוזק הכללי של הגוף.

התוויות נגד ליוגורט

לא מומלץ לסובלים מליחה ואסטמה, סינוסיטיס, השמנת יתר, סכרת, מחלות עור, בצקות.

הנחיות לצריכת היוגורט

  • אף על פי שהיוגורט מחזק, עקב היותו כבד לעיכול ובגלל השפעתו על רקמת השומן והקאפה אין לצרוך אותו יומיום.
  • לא מומלץ לצרוך את היוגורט בלילה עקב היותו מגביר ליחה.
  • חימום יוגורט בתבשילים הורס את תכונותיו הטובות ועלול להזיק לכבד ולדם.
  • לא מומלץ לצרוך את היוגורט כאשר חם.
  • על מנת לאזן את העלאת הקאפה מומלץ לערבב את היוגורט עם דבש.

גהי (חמאה הודית מזוקקת)

אופן הכנת הגהי

את הגהי מכינים בהודו מחלב בתהליך ארוך הכולל 7 שלבים ולכן היא מזוקקת מהתכונות של החמאה הרגילה. תהליך זה של הכנת הגהי הופך אותה למזון מרפא מרכזי באיור-ודה לטיפול במחלות רבות ולשמירה כללית על הבריאות. בהתאם למחלה ניתן להכין את הגהי עם עשבי מרפא כך שהיא משמשת כמדיום להעברת תכונות העשבים לגוף.

תכונות הגהי

מתוק, שומני, קל לעיכול, מקרר.

השפעת הגהי על הדושות

מורידה ואטה ופיטה, מעלה קאפה (במעט).

השפעת הגהי על מערכות הגוף

הגהי מחדשת ומחזקת את כל רקמות הגוף ( rejuvenator ), מגבירה את אש העיכול, מחזקת במיוחד את רקמת העצב ולכן שימושית בבעיות נפשיות ולהרגעה כללית. הגהי טובה לחלשים כתוצאה ממחלות מממושכות כמו גם במצבים של פציעות וירידה במשקל. הגהי טובה מאוד לעיניים ומשמשת בסיס לטיפולי עיניים מיוחדים באיור-ודה.

התוויות נגד לגהי

לא מומלצת לסובלים מסכרת, מחלות לב, השמנת יתר ומכולסטרול ושומנים גבוהים בדם.

References:

  • Murthy Prof. K.R. Srikantha (trans.). Vagbhat's Astang Hrdayam Vol. 2-3, Chauwkhamba Orientalia: India, Varanasi, 2002.
  • Sharma, P.V. (trans.). Sushruta Samhita Vol. 2, Chauwkhamba Orientalia: India, Varanasi, 2000.
 
מידע נוסף

 
Web www.ayurveda.org.il
התכנים באתר נועדו לספק אינפורמציה בלבד ואינם בגדר עיצה רפואית, חוות דעת מקצועית, או תחליף להתייעצות עם מומחה. נא לקרוא את תנאי השימוש באתר.

מי אנחנו | צור קשר | תנאי השימוש באתר | מפת האתר

© האתר הישראלי לרפואה הודית, כל הזכויות שמורות.