הכנסו לרשימת התפוצה וקבלו עדכונים, מתכונים וטיפים!

דואר אלקטרוני
שם פרטי

חדש! מדור מתכוני בריאות – שילחו מתכון וקבלו ספר מתכונים במתנה!
הוסף אתר למועדפים

חילבה

חילבה

החילבה שימושית יותר כמזון מרפא המסייע לטיפול במחלות שונות כגון סכרת, השמנת יתר ולנשים אחרי לידה.

  • שם בסנסקריט: מטי
  • שם אנגלי: fenugreek
  • שם בוטני: trigonella foenum-graecum
  • חלק שימושי: זרעים.

מהי הרפואה ההודית? שאלות נפוצות

תכונות החילבה

  • חריף, מר, מחמם.
  • השפעה על הדושות- מוריד קאפה וואטה, מעלה פיטה.

השפעות החילבה על מערכות הגוף

  • עיכול - מגביר טעם, מקל בגזים, עוצר שלשולים .
  • השמנת יתר - כמזון מסייע בשריפת השומנים.
  • לנשים אחרי לידה - החילבה מטהרת את חלב האם ואת הרחם.
  • סכרת - החילבה המסייעת באיזון הסוכר בדם.
  • כולסטרול ושומנים בדם – החילבה עוזרת בשריפת השומנים ובהורדת כולסטרול.

תרופות ביתיות מחילבה

  • להשרות כף זרעי חילבה במים למשך כ 4 שעות. לטחון במיקסר, להוסיף מלח ולימון לפי הטעם. את הממרח שנוצר אוכלים עם מזונות שונים לפי הטעם. החילבה מצוינת לסובלים מסכרת, השמנת יתר, כולסטרול גבוה ולנשים אחרי לידה.

References:

  • Gogte, Vaidya Vishnu Mahadev. Ayurvedic Pharmacology and Therapeutic Uses of Medicinal Plants (Dravyagunavignyan). Bharatiya Vidya Bhavan: India, Mumbai, 2000.
 
מידע נוסף

 
Web www.ayurveda.org.il
התכנים באתר נועדו לספק אינפורמציה בלבד ואינם בגדר עיצה רפואית, חוות דעת מקצועית, או תחליף להתייעצות עם מומחה. נא לקרוא את תנאי השימוש באתר.

מי אנחנו | צור קשר | תנאי השימוש באתר | מפת האתר

© האתר הישראלי לרפואה הודית, כל הזכויות שמורות.