קורס בישול אסייתי בריא

בשילוב הרצאות על האיור-ודה
איך מבשלים אוכל טעים, קל לעיכול ולא משמין? איך מרכיבים ארוחה מאוזנת? כיצד מונעים בעיות עיכול? איך מאזנים תשוקה למתוק? איך מונעים נפיחות וכבדות אחרי הארוחה?
שאלות אלו ואחרות ייענו בקורס.

החלה ההרשמה למחזור הבא – לחצו כאן לקבלת מידע נוסף

מהי איור-ודה?

הרפואה ההודית נקראת בסנסקריט איור-ודה, משמעות צמד מילים היא "מדע החיים". האיור-ודה היא שיטת הרפואה העתיקה ביותר שניתנה לאנושות לפני למעלה מ- 5000 שנה, ומאז ועד היום היא מהווה בהודו שיטת רפואה לכל דבר. זוהי רפואה טבעית והוליסטית המטפלת במחלות ומציעה אורח חיים שמטרתו מודעות, בריאות, תזונה נכונה, שיפור האנרגיות ומניעת מחלות ובעיות בעתיד. האיור-ודה והיוגה מגיעות מאותו מקור – הוודות, הטקסטים ההודים העתיקים.

  למי מיועד הקורס?

לכל מי שרוצה ללמוד ולחוות בישול בריא, טבעי וטעים המשלב סגנונות מהמטבח ההודי, היפני והמקרוביוטי. למי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולהכין מתכונים קלים לעיכול, דרכי תיבול חדשות וקינוחים לא משמינים. הקורס מיועד לאלו שרוצים להבין מהם העקרונות של תזונה בריאה ואיך שומרים על איזון יומיומי באמצעות המזון.

כל מפגש מחולק ל 3 חלקים:

  • החלק הראשון – 10:30-12:30 : הרצאה תיאורטית על עקרונות האיור-ודה.
  • החלק השני – 12:30-14:15 : סדנת בישול מעשית, בכל מפגש יודגמו כ 4 מתכונים שונים.
  • החלק השלישי – 14:15-14:30 : ארוחה – בכל מפגש נאכל את התבשילים שיוכנו כולל קינוח וכיבוד.
להרשמה ומידע נוסף>>

מטרות התזונה הטבעית לפי האיור-ודה:

  • שמירה על האיזון בגוף וע"י כך מניעת מחלות וטיפול במחלות קיימות.
  • קלה לעיכול וספיגה.
  • מופחתת שומן.
  • עשירה בסיבים.
  • דלת קלוריות.
  • משביעה.
  • בעלת ערך גליצמי נמוך.
  • נותנת אנרגיה.
  • והכי חשוב: טעימה, מגוונת ועשירה.

נושאי הקורס:

  • עקרונות האיור-ודה: איור-ודה רואה את היקום והאדם כמורכבים מאותם חומרים ופועלים לפי אותם עקרונות. בקורס נכיר את שלושת הדושות. נלמד על תפקידי הדושות בגוף, אילו גורמים מוציאים אותן מאיזון ואיך להחזיר את האיזון לגוף.
  • אבחון פרקרוטי: כל אדם נולד עם צירוף ייחודי של שלושת הדושות, מבנה זה נקרא פרקרוטי. נלמד לאבחן את הפרקרוטי שלנו ושל קרובינו, ונידע להתאים תזונה ואורח חיים על מנת לאזן את היסודות בגוף ובנפש
  • מזון ותזונה: המזון בונה כל תא בגופנו ולכן הבריאות כולה תלויה במזון ובעיכולו. בקורס נלמד מהי תזונה טבעית מאוזנת ואיך נשמר האיזון בגוף ברמה יומיומית. נעמיק בהבנה מדוע יש חשק עז למתוק, מדוע מתמכרים לקפה, אילו בעיות עלולות להיגרם מהמרכיבים האלו ואיך נפתרים מהרגלים אלו באופן טבעי.
  • חוברת קורס: כל משתתף מקבל חוברת עם תקציר נושאי הקורס הכוללת מתכוני בריאות טעימים שיודגמו בסדנת הבישול.
  • מתכונים: בכל מפגש נלמד להכין ארוחות לפי עקרונות האיור-ודה. המתכונים כוללים שילובים שונים של דגנים מלאים, תבשילי ירקות, תבשילי עדשים, טופו וטמפה, קינוחים שונים ותיבולים מיוחדים. בסיום כל מפגש תוגש הארוחה למשתתפים.
  • דוגמאות למתכונים: תבשיל עדשים בסגנון הודי, צ'פאטי – פיתות הודיות, רוטב "שמנת" על בסיס זרעים, עוגת קוסקוס תפוחים, תבשיל דוחן-קטניות, ממרח טופו, אידוי ירקות ועוד.

שי ניר - Ayurved Practitioner

B.A , בוגר לימודי רפואה הודית מ- Pune University ו - Ayurved Shishan Mandal , פונה, הודו. סיים התמחות בבית חולים ובקליניקה איור-ודית בהודו. מנהל האתר הישראלי לאיור-ודה, מטפל בקליניקה פרטית, מרצה במרכז הישראלי לאיור-ודה בניהול ד"ר ערן מגון. מתמחה באבחון וטיפול איור-ודי באמצעות תזונה, אורח חיים, עשבי מרפא ופאנצ'ה קארמה.

•  כל משתתף מקבל הנחה על אבחון איור-ודי. האבחון אורך כשעתיים וכולל אבחון לשון, דופק, בדיקת מגע של מערכת העיכול, תשאול ובדיקות נוספות. בסיום האבחון ניתנת תכנית תזונה, קובץ מתכוני בריאות והמלצה על צמחי מרפא.


הרשמה ומידע נוסף

•  3 מפגשים בימי ו' בשעות 10:30-14:30

•  מיקום: מושב גן חיים (צמוד לכפר סבא) – רח' הזית 11, מפה

•  מחיר: 650 ש"ח

•  להרשמה: צ'ק ע"ס 150 ש"ח לפקודת שי ניר לכתובת רח' הזית 11, גן חיים, 44910

•  מידע נוסף על תכנית הקורס ואבחון איור-ודי - שי: 0524283357 או shaynir@ayurveda.org.il

שלח\י את פרטיך במייל וניצור עמך קשר

 

 

 
שי ניר
 
התכנים באתר נועדו לספק אינפורמציה בלבד ואינם בגדר עיצה רפואית, חוות דעת מקצועית, או תחליף להתייעצות עם מומחה. נא לקרוא את תנאי השימוש באתר.

מי אנחנו | צור קשר | תנאי השימוש באתר | מפת האתר

© האתר הישראלי לרפואה הודית, כל הזכויות שמורות.