קורס איור-ודה במרכז שיבננדה ליוגה

בשילוב סדנת בישול מעשית

חלק מנושאי הקורס: מהו הטבע המולד שלנו לפי האיור-ודה? איך מונעים חשק עז למתוק? איך מכינים ארוחות קלות ומרזות? כיצד משפרים את רמת האנרגיות ללא תוספי מזון?

החלה ההרשמה למחזור הבא – לחצו כאן לקבלת מידע נוסף

מהי איור-ודה?

הרפואה ההודית נקראת בסנסקריט איור-ודה, משמעות צמד מילים היא "מדע החיים". האיור-ודה היא שיטת הרפואה העתיקה ביותר שניתנה לאנושות לפני למעלה מ- 5000 שנה, ומאז ועד היום היא מהווה בהודו שיטת רפואה לכל דבר. זוהי רפואה טבעית והוליסטית המטפלת במחלות ומציעה אורח חיים שמטרתו מודעות, בריאות, תזונה נכונה, שיפור האנרגיות ומניעת מחלות ובעיות בעתיד. האיור-ודה והיוגה מגיעות מאותו מקור – הוודות, הטקסטים ההודים העתיקים.

  למי מיועד הקורס?

הקורס מיועד לכל מי שרוצה ללמוד גישה חדשה לחיים ולגוף, לסגל הרגלי תזונה ואורח חיים בריאים, לדעת לאבחן את עצמו ולהשתמש בתבלינים ובתזונה לריפוי עצמי. המפגש האחרון יוקדש כולו לסדנת בישול מעשית הכוללת הדגמה לבישול הודי בשילוב עקרונות מהמטבח האסייתי הבריא. בסיום המפגש תוגש למשתתפים ארוחת הערב שתבושל.

הרשמה ומידע נוסף>>

נושאי הקורס:

  • עקרונות האיור-ודה: איור-ודה רואה את היקום והאדם כמורכבים מאותם חומרים ופועלים לפי אותם עקרונות. בקורס נכיר את שלושת הדושות. נלמד על תפקידי הדושות בגוף, אילו גורמים מוציאים אותן מאיזון ואיך להחזיר את האיזון לגוף.
  • אבחון פרקרוטי: כל אדם נולד עם צירוף ייחודי של שלושת הדושות, מבנה זה נקרא פרקרוטי. נלמד לאבחן את הפרקרוטי שלנו ושל קרובינו, ונידע להתאים תזונה ואורח חיים על מנת לאזן את היסודות בגוף ובנפש
  • מזון ותזונה: המזון בונה כל תא בגופנו ולכן הבריאות כולה תלויה במזון ובעיכולו. בקורס נלמד מהי תזונה טבעית מאוזנת ואיך נשמר האיזון בגוף ברמה יומיומית. נעמיק בהבנה מדוע יש חשק עז למתוק, מדוע מתמכרים לקפה, אילו בעיות עלולות להיגרם מהמרכיבים האלו ואיך נפתרים מהרגלים אלו באופן טבעי.
  • צמחי מרפא: איור-ודה נמצאת בתוך קופסת התבלינים של כל מטבח. התבלינים יכולים לשמש כתרופות ביתיות רבות עוצמה. בקורס נלמד על ההשפעות של צמחי מרפא שונים הנמצאים במטבח.
  • חוברת קורס: כל משתתף מקבל חוברת עם תקציר נושאי הקורס הכוללת מתכוני בריאות טעימים שיודגמו בסדנת הבישול.
  • סדנת בישול מעשית: בסדנא נלמד להכין ארוחה לפי עקרונות האיור-ודה – יודגמו כ 5 מתכונים הכוללים: דגנים מלאים, תבשיל ירקות, תבשיל עדשים וקינוח. בסיום הסדנא תוגש הארוחה למשתתפים.

     

שי ניר - Ayurved Practitioner

B.A , בוגר לימודי רפואה הודית מ- Pune University ו - Ayurved Shishan Mandal , פונה, הודו. סיים התמחות בבית חולים ובקליניקה איור-ודית בהודו. מנהל האתר הישראלי לאיור-ודה, מטפל בקליניקה פרטית, מרצה במרכז הישראלי לאיור-ודה בניהול ד"ר ערן מגון. מתמחה באבחון וטיפול איור-ודי באמצעות תזונה, אורח חיים, עשבי מרפא ופאנצ'ה קארמה.

•  כל משתתף מקבל הנחה על אבחון איור-ודי. האבחון אורך כשעתיים וכולל אבחון לשון, דופק, בדיקת מגע של מערכת העיכול, תשאול ובדיקות נוספות. בסיום האבחון ניתנת תכנית תזונה, קובץ מתכוני בריאות והמלצה על צמחי מרפא.


הרשמה ומידע נוסף

  • 6 מפגשי ערב בימי ד' בשעות 18:00-20:00
  • תאריך פתיחה: 16/11/2006, ערב מבוא: 9/11/2006
  • מידע על תכנית הקורס - שי: 0524283357 או shaynir@ayurveda.org.il
  • להרשמה: מרכז שיבננדה ליוגה וודנטה, לטריס 6, תל- אביב, 03-6961810, www.sivananda.co.il
  • שלח\י את פרטיך במייל וניצור עמך קשר

     

     

    שי ניר
     
    התכנים באתר נועדו לספק אינפורמציה בלבד ואינם בגדר עיצה רפואית, חוות דעת מקצועית, או תחליף להתייעצות עם מומחה. נא לקרוא את תנאי השימוש באתר.

    מי אנחנו | צור קשר | תנאי השימוש באתר | מפת האתר

    © האתר הישראלי לרפואה הודית, כל הזכויות שמורות.