הכנסו לרשימת התפוצה וקבלו עדכונים, מתכונים וטיפים!

דואר אלקטרוני
שם פרטי

חדש! מדור מתכוני בריאות – שילחו מתכון וקבלו ספר מתכונים במתנה!
הוסף אתר למועדפים

שעועית אזוקי

מתכון בריאות – תבשיל שעועית אזוקי

זמן הכנה ממוצע: 50 דק'
מנות: 2-3

מרכיבים :

  1. 1/2 כוס שעועית אזוקי  (להשרות במים לילה לפני)
  2. פס 5 ס"מ של אצת קומבו
  3. טופו חתוך לקוביות (לא חובה)

לקישוט ותיבול (לא חובה):

  1. כרישה או בצל ירוק
  2. 1/2 ס"מ שורש זנגביל

אופן ההכנה:

  1. לנגב במגבת לחה את המלח מאצת הקומבו ולשים בתחתית הסיר.
  2. לשים את העדשים.
  3. לשים את קוביות הטופו על העדשים.
  4. למלא את הסיר מים כך שיכסו את שכבת הטופו.
  5. להרתיח את המים.
  6. כאשר המים רותחים לכסות את הסיר ולהנמיך את האש.
  7. כעבור כ 30 דק' להוסיף 2 כפות רוטב סויה, זנגביל כתוש ואת הכרישה או הבצל הקצוץ ולערבב.
  8. להמשיך לבשל ולהוסיף מים מדי פעם עם שהעדשים רכות (עוד כ 20-40 דק').
  9. כאשר העדשים רכות להוריד המכסה ולאדות את הנוזלים.

מהי הרפואה ההודית? שאלות נפוצות

 
מידע נוסף

 
Web www.ayurveda.org.il
התכנים באתר נועדו לספק אינפורמציה בלבד ואינם בגדר עיצה רפואית, חוות דעת מקצועית, או תחליף להתייעצות עם מומחה. נא לקרוא את תנאי השימוש באתר.

מי אנחנו | צור קשר | תנאי השימוש באתר | מפת האתר

© האתר הישראלי לרפואה הודית, כל הזכויות שמורות.