הכנסו לרשימת התפוצה וקבלו עדכונים, מתכונים וטיפים!

דואר אלקטרוני
שם פרטי

חדש! מדור מתכוני בריאות – שילחו מתכון וקבלו ספר מתכונים במתנה!
הוסף אתר למועדפים

אורז מלא חום

מהי הרפואה ההודית? שאלות נפוצות

מתכון בריאות אורז מלא (אורז חום)

האורז הוא הדגן המרכזי בתזונה של עמי המזרח. הוא המזון החשוב ביותר ומהווה את מרכז הארוחה. הוא מכיל את כל המרכיבים החיוניים לבריאות: פחממות מורכבות, חלבונים, שומנים לא רוויים, ויטמינים ומינרלים.
זמן הכנה ממוצע: 40 דק'
מנות: 4-5

מרכיבים:

  • 1.5 כוס אורז מלא (אורז חום) עגול (רצוי אורגני)
  • 3 כוסות מים
  • מלח אטלנטי

אופן ההכנה:

  1. ערב לפני: לשים את האורז החום בקערה עמוקה, להוסיף מים ולערבב, לשטוף ולהוסיף שוב עד שהמים צלולים.
  2. להשרות את האורז החום במים כל הלילה.
  3. לפני הבישול לסנן את המים.
  4. לשים את האורז והמים לסיר (רצוי סיר קטן-בינוני ע"מ שלא יישאר מרווח עם הרבה אויר) ולהרתיח.
  5. כאשר המים רותחים להוסיף לאורז החום 3-4 קורט מלח.
  6. להנמיך לאש הכי נמוכה ולכסות עם מגבת ומכסה.
  7. לבשל כ 30-40 דק'.
  8. לבדוק אחרי כ 20 דק' אם האורז החום רך:
    1. אם האורז רך ונגמרו המים - לכבות את האש ולהשאיר מכוסה עוד כ 20 דק'.
    2. אם האורז עדיין קשה ולא נשארו הרבה מים - להוסיף עוד כ 1/4 כוס מים ולהמשיך לבשל.
    3. אם האורז קשה ויש מים - לכסות ולהמשיך לבשל.
    4. אחרי מספר פעמים לומדים להכיר את הסיר והכיריים לכמויות המים והזמנים המדויקים.
  1. האורז אמור לצאת מעט דביק בדומה לאורז של סושי.

 
מידע נוסף

 
Web www.ayurveda.org.il
התכנים באתר נועדו לספק אינפורמציה בלבד ואינם בגדר עיצה רפואית, חוות דעת מקצועית, או תחליף להתייעצות עם מומחה. נא לקרוא את תנאי השימוש באתר.

מי אנחנו | צור קשר | תנאי השימוש באתר | מפת האתר

© האתר הישראלי לרפואה הודית, כל הזכויות שמורות.