הכנסו לרשימת התפוצה וקבלו עדכונים, מתכונים וטיפים!

דואר אלקטרוני
שם פרטי

חדש! מדור מתכוני בריאות – שילחו מתכון וקבלו ספר מתכונים במתנה!
הוסף אתר למועדפים

מתכון בריאות - תבשיל עדשים בנוסח הודי

תבשיל זה מהווה מרכיב בסיסי ב"טאלי" ההודי. התבשיל יוצא ברוטב סמיך.

זמן הכנה ממוצע: 90 דק'
מנות: 3-4

מרכיבים: (לא חייבים את כל התבלינים)

  1. 3/4 כוס עדשים חומות \ ירוקות או אחרות מושרות כל הלילה
  2. 1/4 כפית כורכום
  3. 1/4 כפית הל
  4. 2 קורט אבקת זנגביל
  5. 2 קורט אבקת כמון
  6. 2 עלי דפנה
  7. 2.5 כוסות מים
  8. 1 כף שמן זית  \ שומשום
  9. מלח

אופן ההכנה:

  1. שמים את השמן בסיר ומטגנים את כל התבלינים כ 2 דק'.
  2. מוסיפים את העדשים, עלי הדפנה והמים ומביאים לרתיחה.
  3. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים את העדשים כשעה, אם המים נגמרים יש להוסיף עוד עד שהעדשים מתרככות.
  4. כאשר העדשים רכות לוקחים כמצקת מהעדשים וכותשים בקערה עד לקבלת מחית, מחזירים את המחית לסיר המתבשל (זה מה שנותן את תחושת הרוטב הסמיך).
  5. מוסיפים כ 3-4 קורט מלח, מערבבים, ומגבירים את האש לאידוי עודפי הנוזלים עד שהמרקם של נוזלי העדשים הוא נוזלי סמיך.
  6. כאשר מכבים את האש המרקם הופך ליותר סמיך, לכן צריך להיזהר לא לאדות יותר מדי שהעדשים לא תתייבשנה, במקרה כזה מוסיפים עוד מים וחוזרים על התהליך.

מהי הרפואה ההודית? שאלות נפוצות

 
מידע נוסף

 
Web www.ayurveda.org.il
התכנים באתר נועדו לספק אינפורמציה בלבד ואינם בגדר עיצה רפואית, חוות דעת מקצועית, או תחליף להתייעצות עם מומחה. נא לקרוא את תנאי השימוש באתר.

מי אנחנו | צור קשר | תנאי השימוש באתר | מפת האתר

© האתר הישראלי לרפואה הודית, כל הזכויות שמורות.