הכנסו לרשימת התפוצה וקבלו עדכונים, מתכונים וטיפים!

דואר אלקטרוני
שם פרטי

חדש! מדור מתכוני בריאות – שילחו מתכון וקבלו ספר מתכונים במתנה!
הוסף אתר למועדפים

חדש! מתכוני בריאות
במדור זה תוכלו למצוא מתכוני בריאות אמיתיים המושפעים ממהמטבח האסייתי הבריא וממסורות אחרות. המתכונים במדור נבדקו על ידי ומקורם במורים שפגשתי, קורסים, ספרים ומתכונים מפיתוח עצמי. מתכונים נוספים נתרמו ע"י גולשים באתר ופורסמו רק אחרי בדיקה שלי ועברו התאמות אם צריך.

שלחו לנו מתכוני בריאות וקבלו ספר במתנה! כל גולש שישלח מתכון שיפורסם באתר ייקבל במתנה את ספר המתכונים האלקטרוני שלי המכיל למעלה מ 50 מתכוני בריאות!

שלחו לי מייל עם המתכון ל shaynir@ayurveda.org.il , שי ניר. אחרי פרסום המתכון תקבלו תגובה במייל עם ספר המתכונים מצורף.

*אני שומר את הזכות להתאים את המתכון בכדי שיעמוד בקריטריונים המפורסמים למטה. את הקרדיט (שם, מייל, טלפון, אתר) לכותב המתכון אתן בכל מקרה גם אם המתכון עבר שינוי.


לבחירתכם מספר קטגוריות של מתכונים:


למתכונים באתר מספר מטרות:

  • שמירה על האיזון בגוף וע"י כך מניעת מחלות.
  • קלים לעיכול.
  • מופחתים שומן.
  • דלי נתרן.
  • עשירה בסיבים.
  • דלי קלוריות.
  • משביעים.
  • בעלי ערך גליצמי נמוך.
  • נותנים אנרגיה.
  • והכי חשוב: טעימים, מגוונים ועשירים.

 

אורז מלא
עוגת קוסקוס
מתכון כרוב

האם מתכון הוא בריא?
על המתכון לעמוד בקריטריונים הבאים:

  • שמנים –  רק טבעיים בכבישה קרה כגון שמן שומשום, זית. השימוש בחמאה או מרגרינה או שמנים שלא נעשו בכבישה קרה אינו מומלץ.
  • כמות שמן – זו נקודה חשובה, כמות גדולה של שמן, גם אם הוא שמן בריא, יכולה לגרום לכבדות, עייפות, ליחה וגם לבעיות חמורות יותר. לכן לא מומלץ להשתמש יותר מ 2-3 כפות שמן במתכון.
  • מלח – שימוש מדוד במלח. מלח מודדים בקורט (קורטוב, הכמות שנכנסת כאשר לוקחים באצבעות). המלח המומלץ הוא מלח אוקינוס או מלח אטלנטי, מלח זה גם טעים יותר, שפים רבים משתמשים בו. יתר מלח גורם ללחץ דם, יובש, עצבנות, בעיות כליה ובעיות אחרות.
  • ממתיקים אסורים – אין להשתמש בממתיקים כגון סוכר לבן, סוכר חום. צריכת יתר של סוכרים מפרה את מאזן הסוכר בדם, הופכת את הדם לחומצי וגורמת לעייפות, פטריות, בעיות בעצמות, סכרת ולמגוון בעיות נוספות.
  • ממתיקים בריאים – לתת אורז, לתת שעורה, מולסה, רכז תפוחים – וגם באלו נשתמש במידה – מספר כפות. צריך להתרגל לטעמים הטבעיים של המזון ולא "להטביע" בממתיקים.
  • קמחים – רק קמחים מלאים כגון חיטה מלאה, שיפון, קינואה, כוסמת, חומוס, אורז.
  • מוצרי חלב – באופן כללי רצוי להמעיט במוצרי חלב. אפשר להשתמש באופן מדוד במוצרים מחלב עיזים. ריבוי במוצרי חלב גורם לאלרגיות, ליחה, בעיות עיכול ולבעיות אחרות.
  • תחליפי חלב – מומלץ להשתמש בטופו, חלב סויה וחלב אורז כתחליף לחלב ולגבינות.

מהי הרפואה ההודית? שאלות נפוצות

 
מידע נוסף

 
Web www.ayurveda.org.il
התכנים באתר נועדו לספק אינפורמציה בלבד ואינם בגדר עיצה רפואית, חוות דעת מקצועית, או תחליף להתייעצות עם מומחה. נא לקרוא את תנאי השימוש באתר.

מי אנחנו | צור קשר | תנאי השימוש באתר | מפת האתר

© האתר הישראלי לרפואה הודית, כל הזכויות שמורות.